Pavlovovej roláda s jogurtovo-tvarohovou plnkou a malinami fotorecept
Foto: olinecka
Je veľa spôsobov, ako upiecť pavlovku, u nás dnes roláda.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
300 g |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g (v črievku) |
|
250 ml (33-40 %) |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor.
-
2
Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút, sneh musí byť tuhý, tvoriť špičku viď foto. Varechou vmiešame Zlatý klas a ocot.
-
3
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené snehové cesto, ktoré uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 18-20 minút do mierneho zhnednutia.
-
4
Upečený korpus preklopíme pomocou plechu na druhý papier, stiahneme papier, na ktorom sa cesto pieklo a necháme vychladnúť.
-
5
Tvaroh a jogurtovú plnku vyšľaháme spolu, pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do tuha.
-
6
Pripravená plnka.
-
7
Plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3/4 korpusu, rozložíme maliny.
-
8
Pomocou papiera zrolujeme roládu, preložíme ju na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame ozdobíme malinami dobrú chuť.
To som rada že recept potešil, ďakujem za nahliadnutie receptu. @sisaaa ďakujem za príjemný komentár plnku predáva reťazec, ktorý je veľmi známy na Slovensku. Dievčatá pozdravujem.