Pečeňová paštéta

Paštéta z kuracej pečene s jablkovým čatní

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pečene opláchneme, umyjeme, osušíme, rozdelíme a odblaníme. Nakrájame cibuľu a cesnak. Roztopíme tretinu masla a na ňom opražíme cibuľu.
  2. Prilejeme víno, restujeme do vyparenia vína. Pridáme druhú tretinu masla a pomaly ho zohrejeme na správnu teplotu na restovanie. Zmiernime teplotu alebo oheň a pridáme pečienky a opečieme ich (asi 5 minút). Pridáme zvyšnú tretinu masla a smotanu. Krátko prehrejeme, zamiešame a odložíme zo sporáka. Ochutíme majoránom, soľou, mletým korením a zázvorom podľa chuti.
  3. Rozmixujeme v ponornom mixéri na hladkú jednoliatu hmotu. Paštétu preložíme do keramických misiek a zalejeme troškou rozpusteného masla.
  4. Jablkové čatní: Z cukru pripravíme karamel, opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor. Očistené jablká nakrájané na menšie kocky opečieme na karameli. Pridáme víno, ocot. Povaríme a dochutíme.