Parfait
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
Autor receptu: redakcia
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom
Postup
- Údeného pstruha vložíme do
smotany, ochutíme trochou citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením, privedieme do varu a povaríme asi 8 minút. Potom zmes dohladka rozmixujeme. Do ešte teplej zmesi vmiešame 6 g plátkovej želatíny, ktorú sme predtým
nechali napučať v studenej vode asi
10 minút. Parfait nalejeme do servírovacích nádob a necháme
stuhnúť v chladničke.
- Víno s cukrom a badiánom privedieme do varu a vmiešame zvyšok napučanej želatíny.
Zmes precedíme a nalejeme na stuhnutý parfait. Opäť
necháme stuhnúť v chladničke.
- Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na malé kocky a zmiešame s nakrájaným kôprom a vňaťou. Z citrónovej šťavy, hrubozrnnej horčice
a oleja pripravíme dresing, ktorý vmiešame do zemiakovej
zmesi. Osolíme a okoreníme podľa chuti.