Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom fotorecept
Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 5. augusta 2016
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 5. augusta 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g mix sezónny |
|
| 250 g červená |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 5 g |
|
| 1 g |
|
| 20 ml |
|
| 5 g |
|
| 500 g |
|
| 2 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 25 g |
|
| 2 g |
|
Postup
-
1
Umytú, očistenú a nakrájanú záhradnú zeleninu vložíme do nádoby. Dochutíme soľou, korením, balzamikovým octom a cukrom. Jemne premiešame a naservírujeme na tanier.
-
2
Kozí syr deň vopred zaúdime v harmančeku – do nádoby pridáme piliny z dreva. Potom na to položíme mriežku, poukladáme syr a prikryjeme alobalom. Nádobu položíme na mierny oheň, a keď začne dymiť, stiahneme z ohňa a necháme postáť 2 – 3 minúty. Takto pripravený syr poukladáme na šalát.
-
3
V miske zmiešame kukuričnú múku, vajce, soľ a korenie. Potom nakrájame sušené paradajky, cesnak a zamiešame do zmesi. Pred pečením zamiešame nasekanú petržlenovú vňať. Posúchy pečieme na tuku na platni alebo panvici. Paradajkové posúchy podávame so šalátom s kozím syrom.








Diskusia k receptu