Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom fotorecept

Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 5. augusta 2016
Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mix sezónny
250 g červená
100 g
80 g
50 g
100 g
100 g
100 ml
5 g
1 g
20 ml
5 g
500 g
2 g
100 g
1 ks
50 g
25 g
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú, očistenú a nakrájanú záhradnú zeleninu vložíme do nádoby. Dochutíme soľou, korením, balzamikovým octom a cukrom. Jemne premiešame a naservírujeme na tanier.

    Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kozí syr deň vopred zaúdime v harmančeku – do nádoby pridáme piliny z dreva. Potom na to položíme mriežku, poukladáme syr a prikryjeme alobalom. Nádobu položíme na mierny oheň, a keď začne dymiť, stiahneme z ohňa a necháme postáť 2 – 3 minúty. Takto pripravený syr poukladáme na šalát.

    Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske zmiešame kukuričnú múku, vajce, soľ a korenie. Potom nakrájame sušené paradajky, cesnak a zamiešame do zmesi. Pred pečením zamiešame nasekanú petržlenovú vňať. Posúchy pečieme na tuku na platni alebo panvici. Paradajkové posúchy podávame so šalátom s kozím syrom.

    Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: