Paradajkové a paprikové brusketky

Autor receptu: atka7

Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))

Postup

  1. Pár hodín predtým, ako sa rozhodneme si urobiť tieto brusketky, si rozohrejeme rúru asi na 180 stupňov a na plech vystlaný papierom na pečenie uložíme farebné papriky a dáme nasucho piecť. Pečieme, pokým nám nesčernejú. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na úzke pásiky. Dáme do misky, posolíme, pridáme trochu olivového oleja, pretlačený cesnak podľa chuti a petržlenovú vňať. Lepšie čerstvú, ale keď nemáme, ako ja samozrejme, stačí aspoň sušená :)
  2. Medzičasom nakrájame na kocôčky paradajky, dáme do misky, posolíme, pridáme trochu olivového oleja, pretlačený cesnak a podľa chuti bazalku a oregano. Najlepšie sú určite čerstvé, ja som nemala, tak som použila len sušené.
  3. V hriankovači alebo v rúre si urobíme z chlebíka hrianky. Ja som robila v hriankovači, kvôli pohodlnosti... :)
  4. Na polovicu množstva hrianok dáme paradajkovú zmes, na druhú paprikovú. Paradajkové brusketky posypeme strúhaným parmezánom alebo granou, pokiaľ máme syr v celku, tak nastrúhame navrch hoblinky. Buon appetito :)