Paradajková omáčka - dobrá rada

Autor receptu: diabambulka

5-6
porcií
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z oleja a hladkej múky si pripravíme zásmažku, ktorú zalejeme vodou.
  2. Nachystáme si gázu alebo obväz do ktorého následne zabalíme koreniny a previažeme gumičkou, alebo nitkou, ktorú používame pri varení.
  3. Takto pripravené vrecúško s koreninami hodíme do vody a varíme minimálne 1/2 hodinu, aby sme dosiahli výraznú chuť korením v omáčke. Následne nemusíme nič cediť do ďalšieho hrnca, ani prelievať aby sme sa zbavili korenín, ale jednoducho vyberieme cibuľu a vrecko s koreninami a pokračujeme pri dorábaní omáčky.
  4. Do omáčky pridáme paradajkové pyré, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom. Kto má rád môže si celú omáčku dochutiť ešte nakrájanou čersvou bazalkou.
  5. Mäsové guľky : Mleté mäso dobre premiešame s ostatnými ingredienciami a dáme do druhého dňa odležať do chladničky (alebo aspoň na 3 hodinky). Vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke ( aby sa nám nerozvarili ) a dáme variť do omáčky. Dobrú chuť:-)))