Paradajková kapusta

Paradajková kapusta

Autor receptu: frommykitchendotcom

Postup

  1. Kapustu narežeme na tenšie rezance, dáme do hrnca a zalejeme trochou vody. Pridáme paradajkový pretlak (ja sam dala 3 dcl domáceho), asi 15 semienok rasce a nadrobno nakrájaný cesnak. Prikryjeme a necháme dusiť.
  2. Medzitým si pripravíme cibuľku. Nakrájame ju nadrobno a v osobitnom hrnci opražíme na bravčovej masti.
  3. Keď je hotová, pridáme múku na zahustenie a trochu sladkej červenej papriky. Odložíme na stranu a týmto potom kapustu zahustíme.
  4. Keď je kapusta zhruba napoly uvarená, pridáme soľ a necháme ďalej variť.
  5. Hotovú kapustu nakoniec zahustíme zápražkou. My cibuľu v kapuste nemáme radi, tak zápražku pridávam cez sitko. Komu však nevadí, nemusí. Premiešame, varíme ešte pár minút a odstavíme.