Paprikáš z morčacích stehien (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

....raz som kúpil morku , jedol som pečené stehná a bolo tam plno ,,ihiel,, kostí ,ktoré mi to znechutili .... toto je recept kedy stými ,,ihlami,, vybabrete

15 minút
príprava
90 - 105 minút
tepelná úprava

Postup

  1. v tlakovom hrnci si na oleji speníme nasekanou cibuli
  2. pridáme mletú červenú papriku , premiešame a podlejeme vodou ,aby nám paprika nezhořkla
  3. osolíme
  4. vložíme morčacie stehná
  5. .. uzavrieme tlakový hrniec a na slabom plameni pomalu dusíme , po hodine sa kosti - ihly nedali lahko vytiahnúť tak som dusil dalšiu pol - hodinku
  6. .. stehná sú už mäkučké , vyberieme ich von
  7. odstránime všetky kosti - ihly
  8. v miske si rozriedime smatanku mliekom , alebo vodou a pridaním hladkej múky si spravíme zatrepku
  9. tú potom prilejeme za stáleho miešania do hrnca a necháme prejsť varom
  10. dochutil som trochou vegety
  11. potom vrátime morčacinu nazpäť do hrnca
  12. nazaver som dochutil octom
  13. paprikáš - perkelt sa sice podáva z haluškami - noky ale mne to chutolo takto .... DOBRÚ CHUŤ