Paprikáš z morčacích stehien (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
....raz som kúpil morku , jedol som pečené stehná a bolo tam plno ,,ihiel,, kostí ,ktoré mi to znechutili .... toto je recept kedy stými ,,ihlami,, vybabrete
15 minút príprava |
90 - 105 minút tepelná úprava |
Postup
- v tlakovom hrnci si na oleji speníme nasekanou cibuli
- pridáme mletú červenú papriku , premiešame a podlejeme vodou ,aby nám paprika nezhořkla
- osolíme
- vložíme morčacie stehná
- .. uzavrieme tlakový hrniec a na slabom plameni pomalu dusíme , po hodine sa kosti - ihly nedali lahko vytiahnúť tak som dusil dalšiu pol - hodinku
- .. stehná sú už mäkučké , vyberieme ich von
- odstránime všetky kosti - ihly
- v miske si rozriedime smatanku mliekom , alebo vodou a pridaním hladkej múky si spravíme zatrepku
- tú potom prilejeme za stáleho miešania do hrnca a necháme prejsť varom
- dochutil som trochou vegety
- potom vrátime morčacinu nazpäť do hrnca
- nazaver som dochutil octom
- paprikáš - perkelt sa sice podáva z haluškami - noky ale mne to chutolo takto .... DOBRÚ CHUŤ