Pangasius na tekvici

eraserhead - fotkaeraserhead, 13. júla 2012

druhá časť trilógie ktorá začala tu

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 vetvičky
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Tymián nasekáme na jemno

    Pangasius na tekvici - obrázok 1
  2. 2

    Z mladej tekvice si odkrojíme asi 6cm, zbavíme vnútra a ošúpeme. Nakrájame na asi 1cm kolieska. Tieto bohato pokropíme olejom a zasypeme tymiánom, jemne soľou a korením.

    Pangasius na tekvici - obrázok 2
  3. 3

    Filet z pangasa dôkladne zbavíme vody (použijeme na tento účel bavlnené utierky), pokropíme olejom, jemne solíme a koreníme. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 C a spolu s tekvicou pečieme 10-15 minút.

    Pangasius na tekvici - obrázok 3

Diskusia k receptu

nonna
Vynikoš ako vždy! Ukladám a vyhadzujem na FBčko!
hanina
Zaujímavé, len škoda, že pangasius mi už nechutí. Skúsim nejaké iné filety.
rajnica
1**
(Ibaže namiesto čierneho korenia použijeme vlastnú zmes na ryby. A nie v rúre, ale na dvakrát na panvici. Tým nechcem povedať, že odvolávam 1**)
michsamant
Pekacik nezakryvas? Nevysusi sa na povrchu ta ryba (pangasa som nikdy nerobila, tak neviem)?
eraserhead
@michsamant za ten krátky čas by sa nemala vysušiť, skoro podobne som robil čerstvú makrelu.
Problém tejto ryby je jej forma v akej sa dodáva. Tá glazúra okrem toho že často krát predstavuje viac ako 30% hmotnosti, slúži aj na to aby sa ten filet transportom ako tak chránil a nerozbil sa na ľadovú drť, zároveň však ten ľad a spôsob ako túto rybu "obohacujú" o vodu spôsobí totálnu deštrukciu štruktúru jemného rybieho mäsa. Ja som ten filet vážil, zmrznutý mal 358g a po tom čo som ho rozmrazil a "odsal" z neho pomocou utierok vodu vážil 196g. (celkom drahá vietnamská voda) Skutočne by som rád dostal do rúk živého pangasa, a sám si ho spracoval aby som sa presvedčil ako chutí čerstvý. Túto rybu nevyhľadávam ale chcel som to skúsiť (upravoval som pangasa ešte aj na spôsob ktorý majú radi deti), taktiež nevyhľadávam kapra a predsa ho skúšam pripraviť na rôzne spôsoby
michsamant
Myslim, ze u nas sa chovaju tieto ryby, ale nikdy som ho nekupila. Ked budem vediet, ze ho niekde predavaju, skusim. Moj muz je inak konzultant pre chov kreviet a co to vie aj o chove ryb a rozpravali sme sa o tejto rybe. Vravel, ze ak sa pestuju v dobrych rybnikoch, dobre krmene, je to dobre maso. Ale na vyvoz prave preto, aby na tom co najviac zarobili, tak ich chovaju tak hocijako, co najlacnejsie (lebo su to odolne ryby, take vodne masura) a potom ako ich vyvazaju uz vies aj sam. Tym sa maso znehodnoti. Mne nechutili ani mrazene krevety, ked sme si kupili na Slovensku. S cerstvymi sa to neda vobec porovnat :( Inak ten rozdiel vo vahe ako pises.... to je dost!
marianne69
...po fotkach, ktore tu vlozil niekde @2010 o chove pangasa, nemam odvahu ju kupit a mozno sa aj ochudobnujem,lebo na tanieri vyzera skvele...
2010
@marianne69 , kazdy vyrobok ma urcitu realnu cenu a je to jedno ci su to kurcata, alebo ryby ci udene maso, ked je najdolezitejsia cena , tak sa potom pridava voda , muka, krmi sa barz cim ... je to chyba vyrobcov ? co tak spotrebitelia co maju velke oci a male platy?
marianne69
ved ja nic:-),ale tie fotky mi tak utkveli v pamati,ze ked vidim niekde v markete pangasa,tak ich mam hned pred ocami,no nemozem za to....ja fakt nie som fajnova,mam rada jednoduchu stravu,snazim seba aj rodinu stravovat ako-tak zdravo,niekedy sa mi to dari,niekedy menej,ale mam urcite hranice,ktore sa mi nedaju dobrovolne prekrocit...to je to,ze ked clovek nevie kolkokrat,co za bordel predavaju,zje,ale ked sa dozviem....
marianne69
ved viem,ze aj s kurencami robia, to co robia a predsa varim kuracie casto,lebo doma ju lubia,takisto som videla v UK ako robia rybie prsty,stacilo...len to nesmiem vediet a vidiet:-)
evanaaa
Racept sa mi zdá byť dobrý v tej kombinácii. Tá tekvička je klasická, aká sa pestuje u nás väčšinou, alebo nejaký iný druh?
A čo sa týka tej glazúry, niekde býva aj napísané, koľko % jej je na daných filetách, ja kupujem, ak je tam 5%-ná, ak im môžem veriť.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia