Bravčová panenka

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme na panvici alebo grile a pečieme v rúre zhruba 8 minút.
  2. Uvarené zemiaky osmažíme na panvici, dochutíme soľou, posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre alebo pod grilom.
  3. Slaninový džem pripravíme tak, že osmažíme najemno nakrájanú údenú slaninu s červenou cibuľou. Podlejeme červeným vínom, pridáme cukor, ocot a dochutíme soľou. Varíme, kým sa nevyparí všetka tekutina.
  4. Pripravíme nálev na nakladanú zeleninu. Zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor, kurkumu, nové korenie a privedieme do varu. Na kocky nakrájanú zeleninu zalejeme týmto nálevom a necháme vychladiť.
  5. Panenku pokrájame na hrubšie kusy. Zapečené zemiaky na tanieri vyformujeme pomocou malej kruhovej formy. Na doplnenie môžeme použiť zeleninové pyré a slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.