Zeleninové karí
Zeleninové karí

Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety

sjuz - fotkasjuz, 22. októbra 2021
Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety
Foto: sjuz

Hrejivé a pikantné thajské curry s kokosovým mliekom.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (Cock Brand)
1 ks
1 ks malá
1 ks menšia mladá
1 malá konzerva (alebo kokosová smotana)
1 stonka
1/2 palca
1 PL
1 ks malá
1 strúčiky
2-3 PL
2 PL
6-8 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame na kocky. V hrnci alebo na hlbšej panvici rozohrejeme ghí a na ňom osmahneme nakrájanú cibuľu, ku ktorej neskôr pridáme nakrájaný cesnak.

  2. 2

    Pridáme nakrájanú tekvicu a batat, premiešame, vytlačíme curry pastu, vylejeme kokosové mlieko, premiešame, pridáme citrónovú trávu , kafírové listy a postrúhaný zázvor. Kto chce a má doma, môže pridať aj bambusové plátky. Dusíme tak, aby bola zelenina na skus, potom pridáme cuketu a ešte pár minút podusíme.

  3. 3

    Hotové curry dochutíme rybacou omáčkou, cukrom a citrónovou šťavou a ešte pár minút povaríme. Posypeme nasekaným koriandrom a podávame s ryžou - my máme radi ku thajskému curry jazmínovú.

    Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety - obrázok 3
  4. 4

    Je to rýchle a jednoduché jedlo, takto robievam aj kuracie (kuracie kúsky opekám s cibuľou), krevetové či rybacie panang curry. Niektoré recepty pastu opekajú, mne tento spôsob nechutil, a nikdy som nevedela prečo :), potom som našla iný spôsob a vedela som, že to je ten správny pre nás. Odvtedy už thajské curry pasty neopekám pred zaliatím kokosovým mliekom...

Diskusia k receptu

kucharka
Výborné jedlo, aj ja robievam takéto rýchlovky s rôznou zeleninou, veru by som si teraz dala ten tvoj tanierik....
Vďaka za recept.
Len by som rada podotkla, že Panang curry je Malajské, z ostrova Panang/Penang ( kedysi patrilo Thajsku ). A ešte aby nás to všetkých domýlilo :-)) používa sa červené thajské curry! :-))
1x sjuz
blissofplants
Veľmi sa mi páči recept🧡len trochu ma prekvapilo, že jedlo je zaradené medzi vegetariánske keď je v recepte použitá rybia omáčka.
Inak super recept😍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia