Slané palacinky
Palacinky Teremok - Теремок (fotorecept)
Autor receptu: kaatka
Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi
konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej
chuti. Inšpirovala som sa chuťami slaných palaciniek,
ktoré som neraz mohla ochutnať v Moskve :) Práve ruské
palacinkové fastfoody nesú názov Teremok - Теремок :)
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyšľahaním všetkých ingrediencií si urobíme cesto na palacinky. Ja ich opekám čerstvé, aby boli teplé pri podávaní. Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/cesto-na-fantasticke-palacinky-/37703-recept.html
- Mrkvu, zeler a kaleráb nasekáme na drobno, prípadne nastrúhame na struháku. Nakrájame cibuľku a cesnak, na ktorej sa zelenina bude chvíľu smažiť. Bokom si pripravíme najemno nakrájaný ľadový šalát alebo bielu či červenú hlávkovú kapustu.
- Na oleji si osmažíme cibuľku s cesnakom, asi minutu. Pridáme nasekanú zeleninu, soľ a po povrchu zmesi strúhame syr podľa chuti, občas miešame, dostane sa tak do každeho kúsku zmesi, postupne sa pekne roztápa - viď foto.
- Opečenú palacinku natrieme tatarskou omáčkou, nanesieme tenkú vrstvu osmaženej zeleniny, na ktorú dáme tenkú vrstvu šalátu. Nakvapkáme ešte sweet chilli podľa chuti. Palacinku zrolujeme, jemne posypeme syrom, šalátom a dozdobíme kvapkami sweet chilly.
Dá sa podávať aj ako jednohubky, keď palacinky nakrájate na trojuholníčky.