Dusená zelenina

Pak choi s hlivou ustricovou (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).

Suroviny

Postup

  1. Pak choi umyjeme a osušíme.
  2. Hlivu ustricovú umyjeme, osušíme a spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame (cibuľu nakrájame na prúžky) a dáme do hrnca, v ktorom máme rozpálený olej. Necháme restovať a pridáme soľ, korenie, med a nakrájaný cesnak.
  3. Následne do hrnca pridáme aj nakrájanú mrkvu a kapiu a restujeme cca 5-8 minút.
  4. Následne pridáme nakrajanú pak choi a majorán. Premiešame a podlejeme vodou. Vodou potom priebežne podlievame a miešame.
  5. Keď sa zelenina s hlivou varí v šťave ešte dochutíme soľou a mletým chilli a necháme variť kým sa chute spoja.
  6. Podávame s uvareným vajíčkom alebo pohánkou. Pohánku uvaríme tak, že množstvo pohánky zalejeme prevarenou vodou tak aby 2,5 cm voda prečnievala nad okraj vrstvy pohánky a prikryté necháme kým nie sú zrná pohánky mäkké. Vodu potom zlejeme.