Dusená zelenina
Pak choi s hlivou ustricovou (fotorecept)
Autor receptu: kitchenguru
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).
Postup
- Pak choi umyjeme a osušíme.
- Hlivu ustricovú umyjeme, osušíme a spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame (cibuľu nakrájame na prúžky) a dáme do hrnca, v ktorom máme rozpálený olej. Necháme restovať a pridáme soľ, korenie, med a nakrájaný cesnak.
- Následne do hrnca pridáme aj nakrájanú mrkvu a kapiu a restujeme cca 5-8 minút.
- Následne pridáme nakrajanú pak choi a majorán. Premiešame a podlejeme vodou. Vodou potom priebežne podlievame a miešame.
- Keď sa zelenina s hlivou varí v šťave ešte dochutíme soľou a mletým chilli a necháme variť kým sa chute spoja.
- Podávame s uvareným vajíčkom alebo pohánkou. Pohánku uvaríme tak, že množstvo pohánky zalejeme prevarenou vodou tak aby 2,5 cm voda prečnievala nad okraj vrstvy pohánky a prikryté necháme kým nie sú zrná pohánky mäkké. Vodu potom zlejeme.