Ovarová polievka
Ovarová polievka s krúpami (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho
urobil dosť, tak aj polievka ešte z neho vyšla.
8 - 10 porcií |
160 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové chvosty a všetko ostatné na ovar dáme do hrnca a varíme asi dve a pol hodiny, alebo do vtedy, aby mäso išlo ľahko obrať. Srdce a pečeň vytiahneme skôr. Ovar nesolíme.
- Srdce a pečeň vytiahneme skôr, necháme vychladnúť a pokrájame. Krúpy umyjeme vo vode a pridáme k srdcu a pečeni.
- Uvarené chvostíky necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme.
- Dáme do hrnca. Pridáme krúpy, pečeň, srdce a zalejeme ovarom, ktorý prelejeme cez sitko. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút. Tak, aby boli krúpy uvarené.
- Keď sú už krúpy mäkké, pridáme majorán a odstavíme zo sporáku.
- Máme túto polievku veľmi radi. V takomto uplakanom počasí veľmi chutí.