Ovarová polievka

Ovarová polievka s krúpami (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil dosť, tak aj polievka ešte z neho vyšla.

8 - 10
porcií
160 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové chvosty a všetko ostatné na ovar dáme do hrnca a varíme asi dve a pol hodiny, alebo do vtedy, aby mäso išlo ľahko obrať. Srdce a pečeň vytiahneme skôr. Ovar nesolíme.
  2. Srdce a pečeň vytiahneme skôr, necháme vychladnúť a pokrájame. Krúpy umyjeme vo vode a pridáme k srdcu a pečeni.
  3. Uvarené chvostíky necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme.
  4. Dáme do hrnca. Pridáme krúpy, pečeň, srdce a zalejeme ovarom, ktorý prelejeme cez sitko. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút. Tak, aby boli krúpy uvarené.
  5. Keď sú už krúpy mäkké, pridáme majorán a odstavíme zo sporáku.
  6. Máme túto polievku veľmi radi. V takomto uplakanom počasí veľmi chutí.