Čínska ostro-kyslá polievka fotorecept

glorfindel - fotkaglorfindel, 16. februára 2016

Jednoduchý návod na chutnú polievku. Táto polievka nieje originál, lebo nie som Číňan a ani ju nevarím v Číne, ale dôležité je že mi chutí :).

4
porcie
5 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
6 PL
3 PL
1 ks
3 ks stredná
3 ks stredný čerstvý
3/4 fl.
1 ks
3 PL
1 ks stredné

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 3 - 3,5 l hrnca dáme vodu, kuracie stehno, zeleninový bujón sójovú omáčku, ryžový ocot a necháme pomaly variť 1,5 hodiny. Huby je potrebné nechať zmäknúť v miske vlažnej vody. Za ten čas si stihneme nakrájať všetky ostatné suroviny. Nerozumiem, prečo Aziati všetko čo je väčšie krájajú nadrobno a ryžu zase naopak lepia ku sebe.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom všetko čo sa dalo pokrájať a pokrájali sme tak hodíme do hrnca, teda menovite mrkva, petržlen, bambusové výhonky tie sú čo najmenšie, huby šitake a tofu trochu väčšie kocky, ale komu ako chutí. Pridáme čili papričky, takisto komu ako chutí, ale tak 7 sa hovorí že je magické číslo, (tak som pridal 10) a zázvor. A necháme variť cca 1 hodinu.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom vyberieme mäso, natrháme na drobné kúsky a nahádžeme naspäť do hrnca. Polievka by už mala mať podobnú chuť výsledného produktu a keď nie, je čas na jej dochutenie.

  4. 4

    Rozmiešame si solamyl v pol pohári studenej vody. Polievku necháme vrieť a za stáleho miešania vlievame solamyl. Necháme variť 10 minút. Rozmiešame si vajíčko a to nakoniec pomaly vlievame po celej polievke, dobré je aby opäť vrela a hneď sa vajce začalo zrážať.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
no neviem, ja ju robim teda o dost inak :D a hlavne mam ostrokyslu zafixovanu ako "rychlu" polievku, naozaj nerozumiem preco by sa mala tak strasne dlho varit. a to ma ju ucila jedna vietnamska teta:) a tiez asi nerozumiem tym "vtipom" o cinanoch, zeby krajali vsetko na male kusky je tiez len hlupe generalizovanie, nechapem co to vobec hlada v postupe na pripravu polievky ale ok. :)
@Glorfindel (16.2.2016 18:13)

Oni vlastnia azijsku restauraciu a vari cely svoj zivot, tak asi to nebude len dalsi hlupak tlapajuci kecy, tie recepty maju v rodine:) a teda neviem si ani predstavit ako to musi chutit s 2 hodiny vyvarenym octom a hodinu varenym chilli :D ale mne je to jedno vlastne, len som poznamenala, ze sa to da aj inak, mozno aj lepsie. receptov na jedla z cinskej kuchyne maju aj v cine aspon 30 variacii, neexistuje "spravny" postup, je to len o tom, z ktorej casti ciny pochadza clovek, ktory robil recept. neprisla som sa zbytocne dotahovat, len ma uprimne trosku zamrzeli tie poznamky na cinanov^^

Pridaj komentár k receptu: