Foto: glorfindel
Jednoduchý návod na chutnú polievku. Táto polievka nieje originál, lebo nie som Číňan a ani ju nevarím v Číne, ale dôležité je že mi Zobraziť celý popisJednoduchý návod na chutnú polievku. Táto polievka nieje originál, lebo nie som Číňan a ani ju nevarím v Číne, ale dôležité je že mi chutí :).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do 3 - 3,5 l hrnca dáme vodu, kuracie stehno, zeleninový bujón sójovú omáčku, ryžový ocot a necháme pomaly variť 1,5 hodiny. Huby je potrebné nechať zmäknúť v miske vlažnej vody. Za ten čas si stihneme nakrájať všetky ostatné suroviny. Nerozumiem, prečo Aziati všetko čo je väčšie krájajú nadrobno a ryžu zase naopak lepia ku sebe.
-
2
Potom všetko čo sa dalo pokrájať a pokrájali sme tak hodíme do hrnca, teda menovite mrkva, petržlen, bambusové výhonky tie sú čo najmenšie, huby šitake a tofu trochu väčšie kocky, ale komu ako chutí. Pridáme čili papričky, takisto komu ako chutí, ale tak 7 sa hovorí že je magické číslo, (tak som pridal 10) a zázvor. A necháme variť cca 1 hodinu.
-
3
Potom vyberieme mäso, natrháme na drobné kúsky a nahádžeme naspäť do hrnca. Polievka by už mala mať podobnú chuť výsledného produktu a keď nie, je čas na jej dochutenie.
- 4
Rozmiešame si solamyl v pol pohári studenej vody. Polievku necháme vrieť a za stáleho miešania vlievame solamyl. Necháme variť 10 minút. Rozmiešame si vajíčko a to nakoniec pomaly vlievame po celej polievke, dobré je aby opäť vrela a hneď sa vajce začalo zrážať.
- 4
tak vraj cim dlhsie sa vari tym je lepsia, som sa docital a vyvar sa vseobecne dlho vari, a ozaj ta vietnamska teta ucila cinsku polievku?
Oni vlastnia azijsku restauraciu a vari cely svoj zivot, tak asi to nebude len dalsi hlupak tlapajuci kecy, tie recepty maju v rodine:) a teda neviem si ani predstavit ako to musi chutit s 2 hodiny vyvarenym octom a hodinu varenym chilli :D ale mne je to jedno vlastne, len som poznamenala, ze sa to da aj inak, mozno aj lepsie. receptov na jedla z cinskej kuchyne maju aj v cine aspon 30 variacii, neexistuje "spravny" postup, je to len o tom, z ktorej casti ciny pochadza clovek, ktory robil recept. neprisla som sa zbytocne dotahovat, len ma uprimne trosku zamrzeli tie poznamky na cinanov^^