Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáčiky

Autor receptu: redakcia

40
porcií
40 (+ 30 minút chlad minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Oškvarky nasekáme nadrobno a zmiešame s múkou. Do zmesi urobíme jamku, nalejeme do nej vlažné mlieko a rozdrobené droždie, trochu cukru. Po­čkáme, kým vzíde kvások, trvá to asi 10 minút, potom pridáme aj žĺtky, víno, smotanu a soľ.
  2. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme a trikrát preložíme, znova rozvaľkáme a preložíme.
  3. Cesto vložíme na polhodinu do chladničky.
  4. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi centimeter a vykrajujeme kolieska. Každé potrieme rozmiešaným vajcom, osolíme a posypeme rascou.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 minút dozlatista.