Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáčiky
Autor receptu: redakcia
40 porcií |
40 (+ 30 minút chlad minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup- Oškvarky nasekáme nadrobno a zmiešame s múkou. Do zmesi urobíme jamku, nalejeme do nej vlažné mlieko a rozdrobené droždie, trochu cukru. Počkáme, kým vzíde kvások, trvá to asi
10 minút, potom pridáme aj žĺtky, víno, smotanu a soľ.
- Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme a trikrát preložíme, znova rozvaľkáme a preložíme.
- Cesto vložíme na polhodinu do chladničky.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi centimeter a vykrajujeme kolieska. Každé potrieme rozmiešaným vajcom, osolíme a posypeme rascou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 minút dozlatista.
|