Osie hniezda s jablkovým džúsom
Foto: svedka
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások - zmiešame droždie s džúsom a 1 dcl cukru a necháme vykysnúť. Vykysnutý kvások pridáme k múke zmiešanej so soľou, kardamómom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Pridáme 75 g rozpusteného masla izbovej teploty a riadne vymiešame lepivé cesto. Cesto zakryjeme fóliou a necháme vykysnúť 45 minút.
- 2
Po vykysnuti vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 1 cm. Cesto natrieme zvyšným zmäknutým maslom, posypeme zvyšným 1 dcl cukru a hojne škoricou a najemno postrúhaným jabĺčkom. Zrolujeme a nakrájame rovnomerne asi 2 cm hrubé kolieska - hniezda.
- 3
Uložíme reznou stranou na plech, zakryjeme fóliou a necháme ešte 20 min odpočívať. Rúru vyhrejeme na 250 °C, hniezda potrieme vajíčkom vyšľahaným s troškou vody a soli, posypeme perlovým cukrom a pečieme cca 10 min. Necham vychladnúť na mriežke. Hotovo :)
Tiež osie hniezda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu