Orieškový koláč
Orieškový koláč

Orieškový koláč fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 22. mája 2020
Orieškový koláč (fotorecept)
Foto: kucharka

Tento koláč, okrem toho že je dobrý, je aj jednoduchý. Pečiem ho aj ako korpus na tortu. Má akoby pralinkovú chuť. A ak sa čokoláda nahradí lyžičkou škorice, je z toho ďalší výborný koláč.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g mleté
5 ks
100 g rozpustené
110 g
1 ČL
štipka
60 g nastrúhaná
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli.

    Orieškový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske rozmiešame všetky ostatné suroviny. Oriešky by mali byť bez šupy a opečené. Ja už ich kupujem hotové, ale ak sa nedá, tak sa len chvíľu opečú v rúre.

    Orieškový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opatrne zmiešame a vylejeme do papierom na pečenie vystlanej okrúhlej formy s priemerom 20 cm.

    Orieškový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme približne 45 minút na 170 °C. Upečený koláč poprášime práškovým cukrom.

    Orieškový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu