Ovocný koláč
Ovocný koláč

Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik

luwinka - fotkaluwinka, 26. mája 2020
Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik
Foto: luwinka

Na ten dnešný májový upršaný striedavý deň som upiekla tento koláčik. Rozmer plechu je 28 x 22 cm.

20
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
4 ks
100 ml
100 ml
130 g
1 bal.
Do cesta:
120 g čerstvé
 (v konzerve)
 (v konzerve)
kocky
za hrsť (posekané)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej, zamiešame, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 1
  2. 2

    Plech vystelieme pečiacim papierom (ja som použila alobal, ktorý som trochu potrela olejom). Dáme do neho cesto.

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si ovocie. Broskyne som pokrájala na menšie kúsky, lebo boli veľké.

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 3
  4. 4

    A ešte si pripravíme čokoládu, posekané orechy a čokoládové kúsky (ale tie som zabudla odfotiť).

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 4
  5. 5

    Teraz všetko dáme na vrch cesta.

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút.

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 6
  7. 7

    Ešte teplý koláčik po vrchu posypeme vanilkovým cukrom.

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 7
  8. 8

    Vychladený pokrájame na kúsky.

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 8
  9. 9

    Chutí fajnovo.

    Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik - obrázok 9

Diskusia k receptu

norikadz
Vyzerá super! Len nerozumiem prečo ten alobal...nepostačí obyčajný papier na pečenie?
luwinka
@norikadz ja pečiem aj na papieri na pečenie, pri niektorých receptoch používam alobal, nakoľko sa mi na plechu dobre pracuje s nim, kraje na plechu sa mi dobre vystelu, lepšie ako s tým papierom je to už taký môj zvyk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia