Ovocno-čokoládovo-orieškový koláčik
Foto: luwinka
Na ten dnešný májový upršaný striedavý deň som upiekla tento koláčik. Rozmer plechu je 28 x 22 cm.
porcií
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
130 g |
|
1 bal. |
|
Do cesta: | |
120 g čerstvé |
|
(v konzerve) |
|
(v konzerve) |
|
kocky |
|
|
|
za hrsť (posekané) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej, zamiešame, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
-
2
Plech vystelieme pečiacim papierom (ja som použila alobal, ktorý som trochu potrela olejom). Dáme do neho cesto.
-
3
Pripravíme si ovocie. Broskyne som pokrájala na menšie kúsky, lebo boli veľké.
-
4
A ešte si pripravíme čokoládu, posekané orechy a čokoládové kúsky (ale tie som zabudla odfotiť).
-
5
Teraz všetko dáme na vrch cesta.
-
6
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút.
-
7
Ešte teplý koláčik po vrchu posypeme vanilkovým cukrom.
-
8
Vychladený pokrájame na kúsky.
-
9
Chutí fajnovo.
Diskusia k receptu