Orieškový koláč

Orieškový koláč (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Tento koláč, okrem toho že je dobrý, je aj jednoduchý. Pečiem ho aj ako korpus na tortu. Má akoby pralinkovú chuť. A ak sa čokoláda nahradí lyžičkou škorice, je z toho ďalší výborný koláč.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli.
  2. V miske rozmiešame všetky ostatné suroviny. Oriešky by mali byť bez šupy a opečené. Ja už ich kupujem hotové, ale ak sa nedá, tak sa len chvíľu opečú v rúre.
  3. Opatrne zmiešame a vylejeme do papierom na pečenie vystlanej okrúhlej formy s priemerom 20 cm.
  4. Pečieme približne 45 minút na 170 °C. Upečený koláč poprášime práškovým cukrom.