Orieškový koláč
Orieškový koláč (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Tento koláč, okrem toho že je dobrý, je aj jednoduchý. Pečiem ho aj ako korpus na tortu. Má akoby
pralinkovú chuť. A ak sa čokoláda nahradí lyžičkou škorice, je z toho ďalší výborný koláč.
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli.
- V miske rozmiešame všetky ostatné suroviny.
Oriešky by mali byť bez šupy a opečené. Ja už ich kupujem hotové, ale ak sa nedá, tak sa len chvíľu opečú v rúre.
- Opatrne zmiešame a vylejeme do papierom na pečenie vystlanej okrúhlej formy s priemerom 20 cm.
- Pečieme približne 45 minút na 170 °C.
Upečený koláč poprášime práškovým cukrom.