Foto: lucietta
Výborný koláčik s chrumkavým orechovým cestom a sviežou tvarohovo nugátovou plnkou... výborný pre návštevu, alebo teraz aktuálne na Valentína, polovička to rozhodne ocení :-)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 PL |
|
110 g |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
Plnka: | |
500 g |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
140 g |
|
3 hrnčeky |
|
7 PL |
|
na zdobenie + na ozdobu |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 175 °C. Vymiešame si 1 hrnček nasekaných orechov, 3 lyžice hnedého cukru, 110 g masla a 1 hrnček polohrubej múky. Vymiešame mrveničku, ktorú dáme na plech a pevne utlačíme na dno. Pečieme asi 20 minút. Medzitým si urobíme tvarohovú plnku. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkový cukrom a nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku.
- 2
Z mlieka, pudingu a cukru si uvaríme puding. Na vychladnuté cesto vrstvíme tvarohovú plnku, vychladnutý nugátový puding, ozdobíme šľahačkou a zdobením. Necháme v chladničke stuhnúť. Potom krájame a papáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@denyany ďakujem, teším sa, keď moje recepty potešia, hlavne keď viem, že nám veľmi chutili :-)