Výborný koláčik s chrumkavým orechovým cestom a sviežou tvarohovo nugátovou plnkou... výborný pre návštevu, alebo teraz aktuálne na Valentína, polovička to rozhodne ocení :-)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 PL |
|
| 110 g |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 ks |
|
| 250 ml |
|
| 140 g |
|
| 3 hrnčeky |
|
| 7 PL |
|
| na zdobenie + na ozdobu |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 175 °C. Vymiešame si 1 hrnček nasekaných orechov, 3 lyžice hnedého cukru, 110 g masla a 1 hrnček polohrubej múky. Vymiešame mrveničku, ktorú dáme na plech a pevne utlačíme na dno. Pečieme asi 20 minút. Medzitým si urobíme tvarohovú plnku. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkový cukrom a nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku.
- 2
Z mlieka, pudingu a cukru si uvaríme puding. Na vychladnuté cesto vrstvíme tvarohovú plnku, vychladnutý nugátový puding, ozdobíme šľahačkou a zdobením. Necháme v chladničke stuhnúť. Potom krájame a papáme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@denyany ďakujem, teším sa, keď moje recepty potešia, hlavne keď viem, že nám veľmi chutili :-)