Orieškové semifredo s malinami

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 2. apríla 2015
Orieškové semifredo s malinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25-30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
4 PL
2 PL
250 ml
250 ml
100 g
4 PL
2 ks
250 g
200 ml
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si na teflónovej panvici dozlatista urestujeme oriešky, pridáme hnedý cukor a skaramelizujeme. Keď sa cukor roztopí, vylejeme zmes na mastný papier a dáme vymraziť.

  2. 2

    Potom zmes rozmixujeme alebo nasekáme. Z práškového a vanilkového cukru a žĺtkov vyšľaháme penu a pridáme mascarpone a vanilkový struk (dužinu).

  3. 3

    Potom vyšľaháme šľahačku a sneh z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli. Pred koncom pridáme po troške cukor.

  4. 4

    Všetky suroviny aj oriešky zľahka, ale dôkladne zmiešame, najlepšie cukrárskou stierkou. Potom vylejeme do formy a necháme zmraziť.

  5. 5

    Príprava malín: Cukor necháme zvariť s bielym vínom na polovicu na sirup a do vychladnutého pridávame maliny. Dekorujeme mätou alebo medovkou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Môže byť chutné. .. ale keď dobre vidím, na fotke sú jahody, nie maliny...???