Semifreddo
Orieškové semifreddo s malinami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25-30 minút príprava |
Postup- Najskôr si na teflónovej panvici dozlatista urestujeme oriešky, pridáme hnedý cukor a skaramelizujeme. Keď sa cukor roztopí, vylejeme zmes na mastný papier a dáme vymraziť.
- Potom zmes rozmixujeme alebo nasekáme. Z práškového a vanilkového cukru a žĺtkov vyšľaháme penu a pridáme mascarpone a vanilkový struk (dužinu).
- Potom vyšľaháme šľahačku a sneh z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli. Pred koncom pridáme po troške cukor.
- Všetky suroviny aj oriešky zľahka, ale dôkladne zmiešame, najlepšie cukrárskou stierkou. Potom vylejeme do formy a necháme zmraziť.
- <b>Príprava malín:</b> Cukor necháme zvariť s bielym vínom na polovicu na sirup a do vychladnutého pridávame maliny. Dekorujeme mätou alebo medovkou.
|