Orechová roláda

Orechová roláda s jemným likérovým krémom

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
10-12 minút
na 160 °C

Postup

  1. Z bielkov a kryštálového cukru vymiešame tuhý sneh, do ktorého jemne vmiešame žĺtky a mleté vlašské orechy. Túto masu rozotrieme na papier na pečenie a pečieme plát pri teplote 160 °C asi 10–12 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.
  2. Krém: Smotanu s mascarpone vyšľaháme na jemný krém, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a nakoniec vaječný likér. Zamiešame už len zľahka, aby sa krém nezrazil.
  3. Z vychladnutého plátu stiahneme papier a plát natrieme krémom s vaječným likérom. Zvinieme do rolády, zabalíme do ďalšieho papiera a necháme tuhnúť 4–6 hodín v chladničke.