Orechová roláda
Orechová roláda s jemným likérovým krémom
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
10-12 minút na 160 °C |
Postup- Z bielkov a kryštálového cukru
vymiešame tuhý sneh, do ktorého
jemne vmiešame žĺtky a mleté vlašské orechy. Túto masu rozotrieme
na papier na pečenie a pečieme plát
pri teplote 160 °C asi 10–12 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.
- Krém: Smotanu s mascarpone
vyšľaháme na jemný krém, pridáme kryštálový a vanilkový cukor
a nakoniec vaječný likér.
Zamiešame už len zľahka, aby sa krém nezrazil.
- Z vychladnutého plátu stiahneme papier
a plát natrieme krémom s vaječným
likérom. Zvinieme do rolády, zabalíme do ďalšieho papiera a necháme tuhnúť 4–6 hodín v chladničke.
|