Omáčka na gnocchi (fotorecept)

Autor receptu: kaatka

Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Namočíme si sušené huby, tie čerstvé nakrájame. Speníme 3 PL oliv.oleja a opekáme šampioňy na rozmaríne, soli a čiernom korení.
  2. Po cca 5 min opekaní šampiňónov na slabšom ohni pridáme na malé kúsky nakrájané čili, cesnak. po 2 min pridáme vyžmýkané namočené huby.
  3. prihodíme cherry rajčinky....
  4. Smažíme ešte 3 min, podlejeme vínom. Keď vidíme, že víno vyprchalo, podlejeme 1/ 2 pripraveného vývaru. Ak sa Vám zdá málo omáčky, vývar použijeme podľa potreby. Ja som to mala dosť riedke a zahusťovať múkou som už nechcela.
  5. Keď to prevrie,podlejeme smotanou a natrháme do omáčky na menšie kúsky mozzarelu. Pridáme maslo, posypeme parmezánom a môžeme podávať.