Omáčka na gnocchi (fotorecept)
Autor receptu: kaatka
Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka
Postup
- Namočíme si sušené huby, tie čerstvé nakrájame. Speníme 3 PL oliv.oleja a opekáme šampioňy na rozmaríne, soli a čiernom korení.
- Po cca 5 min opekaní šampiňónov na slabšom ohni pridáme na malé kúsky nakrájané čili, cesnak. po 2 min pridáme vyžmýkané namočené huby.
- prihodíme cherry rajčinky....
- Smažíme ešte 3 min, podlejeme vínom. Keď vidíme, že víno vyprchalo, podlejeme 1/ 2 pripraveného vývaru. Ak sa Vám zdá málo omáčky, vývar použijeme podľa potreby. Ja som to mala dosť riedke a zahusťovať múkou som už nechcela.
- Keď to prevrie,podlejeme smotanou a natrháme do omáčky na menšie kúsky mozzarelu. Pridáme maslo, posypeme parmezánom a môžeme podávať.