Obyčajná domáca kapustnica (fotorecept)
Autor receptu: shukvacik
V regionálnych receptoch
kapustnice sú značné rozdiely. V
každom kraji, údolí i dedine sa
varí kapustnica trochu inak.
Každý má tu svoju, každého je
dobra, iný kraj, iný zvyk, iná
kapustnica. Predstavujem Vám tu
moju :-P nie prvú a určite nie
poslednú.
10-12 porcií |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku, čili papričku, čierne korenie celé, čierne korenie nové a dáme variť. Keď je mäso polo - mäkké pridáme huby.
- Uvarené mäso, kolenienko a klobásu si vyberieme, nakrájame... mäso oberieme od kosti a chvíľu necháme bokom.
- Na bravčovéj masti si orestujeme cibuľu, slaninku do ktorej pridáme 2 PL lyžice mletej červenéj papriky.
- Do kapustnice pridáme rajbané zemiaky, nakrájané mäso, klobásu a opraženu cibuľu so slaninou.
- Necháme prevrieť, pridáme soľ, mleté čierne korenie, 2 PL cukru po okraji hrnca.
- Kapustnicu vypneme, pridáme majorán a o chvíľu môžme servírovať.
- Dobrú chuť, podávame s čerstvým chlebom.
Môžme pridať pár sušených sliviek, nakoniec podávať s kyslou smotanou. Čím staršia kapustnica - tým lepšia chuť .