Obyčajná domáca kapustnica (fotorecept)

Autor receptu: shukvacik

V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Každý má tu svoju, každého je dobra, iný kraj, iný zvyk, iná kapustnica. Predstavujem Vám tu moju :-P nie prvú a určite nie poslednú.

10-12
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku, čili papričku, čierne korenie celé, čierne korenie nové a dáme variť. Keď je mäso polo - mäkké pridáme huby.
  2. Uvarené mäso, kolenienko a klobásu si vyberieme, nakrájame... mäso oberieme od kosti a chvíľu necháme bokom.
  3. Na bravčovéj masti si orestujeme cibuľu, slaninku do ktorej pridáme 2 PL lyžice mletej červenéj papriky.
  4. Do kapustnice pridáme rajbané zemiaky, nakrájané mäso, klobásu a opraženu cibuľu so slaninou.
  5. Necháme prevrieť, pridáme soľ, mleté čierne korenie, 2 PL cukru po okraji hrnca.
  6. Kapustnicu vypneme, pridáme majorán a o chvíľu môžme servírovať.
  7. Dobrú chuť, podávame s čerstvým chlebom. Môžme pridať pár sušených sliviek, nakoniec podávať s kyslou smotanou. Čím staršia kapustnica - tým lepšia chuť .