Nepečená torta
Nepečená torta

Nepečená torta bez lepku s čučoriedkami

novalim - fotkanovalim, 15. januára 2021. Komerčný recept.
Nepečená torta bez lepku s čučoriedkami
Foto: novalim

Nie vždy treba rúru zapínať, keď chceme chutný dezert. Nepečená torta môže byť príjemnou zmenou, ako si vychutnať kombináciu dobrých vecí. Keksíkový základ, Zobraziť celý popisNie vždy treba rúru zapínať, keď chceme chutný dezert. Nepečená torta môže byť príjemnou zmenou, ako si vychutnať kombináciu dobrých vecí. Keksíkový základ, na ktorý sme použili naše chrumkavé keksíky Mariela bez lepku a potom ovocná vrstva, ktorá bude chutiť každému. Pozývame vás vyskúšať si náš najnovší recept bez lepku.
Zdroj: https://novalim.net/nepecena-torta-bez-lepku-cucoriedkami/

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
1 bal.
100 g mleté
100 g
Krém:
300 g
1/2 ČL mletá
20 ml
70 ml
170 ml roztopený
štipka
200 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Korpus: Keksy Mariela pomelieme na múku a zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom. Hmotu roztlačíme na dno tortovej formy s priemerom približne 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.

  2. 2

    Krém: Kešu orechy, ktoré sme si vopred namočili do vody aspoň na 4 hodiny, dáme aj s vodou do mixéra. Pridáme soľ, vanilku, agávový sirup, kokosový olej a citrónovú šťavu a rozmixujeme na hladkú zmes.

  3. 3

    Polovicu krému odoberieme a do druhej polovice pridáme umyté a osušené čučoriedky a spolu opäť dobre rozmixujeme. Na keksíkovo–mandľový korpus natrieme kešu krém a naň nanesieme čučoriedkový krém.

  4. 4

    Uhladíme povrch a dáme chladiť aspoň na dve, prípadne aj viac hodín. Potom ozdobíme ovocím a nastrúhanou citrónovou kôrou a môžeme podávať.

  5. 5

    Táto nepečená torta bez lepku sa dá pripraviť aj s iným druhom ovocia – v čase sezóny odporúčame vyskúšať jahody alebo maliny.

Diskusia k receptu