Nepečená torta
Nepečená torta bez lepku s čučoriedkami
Autor receptu: novalim
Nie vždy treba rúru zapínať, keď chceme chutný dezert. Nepečená torta môže byť príjemnou zmenou, ako si vychutnať
kombináciu dobrých vecí.* Keksíkový základ, na ktorý sme použili naše chrumkavé keksíky Mariela bez lepku a potom ovocná
vrstva, ktorá bude chutiť každému. Pozývame vás vyskúšať si náš najnovší recept bez lepku.
12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Korpus: Keksy Mariela pomelieme na múku a zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom. Hmotu roztlačíme na dno tortovej formy s priemerom približne 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
- Krém: Kešu orechy, ktoré sme si vopred namočili do vody aspoň na 4 hodiny, dáme aj s vodou do mixéra. Pridáme soľ, vanilku, agávový sirup, kokosový olej a citrónovú šťavu a rozmixujeme na hladkú zmes.
- Polovicu krému odoberieme a do druhej polovice pridáme umyté a osušené čučoriedky a spolu opäť dobre rozmixujeme. Na keksíkovo–mandľový korpus natrieme kešu krém a naň nanesieme čučoriedkový krém.
- Uhladíme povrch a dáme chladiť aspoň na dve, prípadne aj viac hodín. Potom ozdobíme ovocím a nastrúhanou citrónovou kôrou a môžeme podávať.
- Táto nepečená torta bez lepku sa dá pripraviť aj s iným druhom ovocia – v čase sezóny odporúčame vyskúšať jahody alebo maliny.