Nepečená torta

Nepečená torta bez lepku s čučoriedkami

Autor receptu: novalim

Nie vždy treba rúru zapínať, keď chceme chutný dezert. Nepečená torta môže byť príjemnou zmenou, ako si vychutnať kombináciu dobrých vecí.* Keksíkový základ, na ktorý sme použili naše chrumkavé keksíky Mariela bez lepku a potom ovocná vrstva, ktorá bude chutiť každému. Pozývame vás vyskúšať si náš najnovší recept bez lepku.

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Keksy Mariela pomelieme na múku a zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom. Hmotu roztlačíme na dno tortovej formy s priemerom približne 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
  2. Krém: Kešu orechy, ktoré sme si vopred namočili do vody aspoň na 4 hodiny, dáme aj s vodou do mixéra. Pridáme soľ, vanilku, agávový sirup, kokosový olej a citrónovú šťavu a rozmixujeme na hladkú zmes.
  3. Polovicu krému odoberieme a do druhej polovice pridáme umyté a osušené čučoriedky a spolu opäť dobre rozmixujeme. Na keksíkovo–mandľový korpus natrieme kešu krém a naň nanesieme čučoriedkový krém.
  4. Uhladíme povrch a dáme chladiť aspoň na dve, prípadne aj viac hodín. Potom ozdobíme ovocím a nastrúhanou citrónovou kôrou a môžeme podávať.
  5. Táto nepečená torta bez lepku sa dá pripraviť aj s iným druhom ovocia – v čase sezóny odporúčame vyskúšať jahody alebo maliny.