Návštevná haruľa (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ako bola návšteva poznamenala - treba ich jesť pripálené a studené... :-)))

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu so slaninou nakrájame nadrobno a spolu opečieme. Necháme vychladnúť. Medzitým si obielime a nastrúhame zemiaky.
  2. Zmiešame zemiaky, cibuľu so slaninou, čierne mleté korenie, majorán, vajcia, cesnak, soľ a podľa potreby hustíme múkou.
  3. Z cesta vyprážame na horúcom tuku veľké placky...
  4. ...z oboch strán do chrumkava.
  5. Plnky som tentoraz zvolila dve, pretože polovička návštevy nemusí pečienku. :-) Ale dá sa to spraviť aj všetko v jednom hrnci. Prvá plnka: v kastróli speníme na drobno nasekaný cesnak, pozor aby nezhorel!
  6. Pridáme kuracie mäso, premiešame, necháme zatiahnuť, zasypeme korením garam masala, ešte opečieme, aby pustilo vôňu, podlejeme vodou (veľmi málo, zdusíme na šťavu), posolíme a udusíme do mäkka.
  7. Druhá plnka: na tuku opečieme väčšie množstvo nasekanej cibule. (Ak by ste chceli robiť všetko v jednom, tak suroviny pridávajte v tomto poradí - cibuľa, cesnak, kuracina, pečienka).
  8. K opraženej cibuli pridáme očistenú a na menšie kúsky pokrájanú pečeň. Prisypeme garam masala, opražíme, podlejeme vodou (máličko), udusíme. Ja pečienku nesolím.
  9. V tomto štádiu mi odišli baterky vo foťáku. :-) Ale, k takmer udusenej kuracine aj k takmer udusenej pečienke nasypeme mrazený hrášok a minimálne 5 minút povaríme. Nakoniec do oboch zmesí pridáme zopár lyžíc rajčinového pretlaku (kto veľmi chce, dá aj kečup) a necháme prehriať. Nehustíme ničím. Na obrázku je zmes na druhý deň, keď som všetko pomiešala dohromady. :-)
  10. Na veľký tanier rozprestrieme placku, ...
  11. ...na polovicu pokladieme náplň a preklopíme. Ja som to potom ešte prekladala na druhý tanier, pretože ten prvý bol mastný, ale to len kvôli návšteve. :-)
  12. Servírujeme s veľkými kôpkami hustého smotanového jogurtu. Prajem dobrú chuť!