Návštevná haruľa (fotorecept)
Autor receptu: jody
Ako bola návšteva poznamenala - treba ich jesť pripálené a studené... :-)))
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu so slaninou nakrájame nadrobno a spolu opečieme. Necháme vychladnúť. Medzitým si obielime a nastrúhame zemiaky.
- Zmiešame zemiaky, cibuľu so slaninou, čierne mleté korenie, majorán, vajcia, cesnak, soľ a podľa potreby hustíme múkou.
- Z cesta vyprážame na horúcom tuku veľké placky...
- ...z oboch strán do chrumkava.
- Plnky som tentoraz zvolila dve, pretože polovička návštevy nemusí pečienku. :-) Ale dá sa to spraviť aj všetko v jednom hrnci. Prvá plnka: v kastróli speníme na drobno nasekaný cesnak, pozor aby nezhorel!
- Pridáme kuracie mäso, premiešame, necháme zatiahnuť, zasypeme korením garam masala, ešte opečieme, aby pustilo vôňu, podlejeme vodou (veľmi málo, zdusíme na šťavu), posolíme a udusíme do mäkka.
- Druhá plnka: na tuku opečieme väčšie množstvo nasekanej cibule. (Ak by ste chceli robiť všetko v jednom, tak suroviny pridávajte v tomto poradí - cibuľa, cesnak, kuracina, pečienka).
- K opraženej cibuli pridáme očistenú a na menšie kúsky pokrájanú pečeň. Prisypeme garam masala, opražíme, podlejeme vodou (máličko), udusíme. Ja pečienku nesolím.
- V tomto štádiu mi odišli baterky vo foťáku. :-) Ale, k takmer udusenej kuracine aj k takmer udusenej pečienke nasypeme mrazený hrášok a minimálne 5 minút povaríme. Nakoniec do oboch zmesí pridáme zopár lyžíc rajčinového pretlaku (kto veľmi chce, dá aj kečup) a necháme prehriať. Nehustíme ničím. Na obrázku je zmes na druhý deň, keď som všetko pomiešala dohromady. :-)
- Na veľký tanier rozprestrieme placku, ...
- ...na polovicu pokladieme náplň a preklopíme. Ja som to potom ešte prekladala na druhý tanier, pretože ten prvý bol mastný, ale to len kvôli návšteve. :-)
- Servírujeme s veľkými kôpkami hustého smotanového jogurtu. Prajem dobrú chuť!
|