Špagety

Naše špagety carbonara

Autor receptu: frommykitchendotcom

Postup

  1. Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak a chvíľu ešte spolu orestujeme. Podlejeme vínom a po pár minútach stiahneme z ohňa.
  2. Medzitým uvaríme špagety v osolenej vode. Keď už budú uvarené, scedíme ich, zlejeme vodu ale asi 2 dl z vody si odložíme bokom.
  3. Žĺtky dáme do menšej misky alebo hlbšieho taniera a rozhabarkujeme vidličkou. Vlejeme k nim horúcu zachytenú vodu z cestovín a ešte raz spolu rýchlo rozhabarkujeme.
  4. Uvarené špagety vsypeme k opraženej slanine s krkovičkou, vrátime na platňu, premiešame, vlejeme žĺtky a necháme pár minút variť.
  5. Na záver vsypeme nastrúhanú goudu a parmezán, osolíme, okoreníme podľa chuti a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.