/ 2443. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Zapekané palacinky s bryndzou

    Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Pikantná bryndza

    Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

  • Recept bez obrázku

    Šmirkas

    Maslo vymiešame, pridáme bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a zmiešame.

  • Recept bez obrázku

    Domáci králik na smotane s brusnicami

    Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť a na nej osmažíme aj cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Grobská domáca pečená hus

    Vyčistenú a umytú hus aspoň 12 hodín pred pečením dôkladne nasolíme.

  • Spišské pirohy – lekvárové s makom

    Spišské pirohy – lekvárové s makom

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.

  • Recept bez obrázku

    Plnená hus

    Hus očistíme, umyjeme a osušíme. Odrežeme konce krídiel, krk a osolíme ju zvnútra aj zvonka.

  • Recept bez obrázku

    Pečená kŕmená hus alebo kačica

    Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme aspoň na noc do chladničky.

  • Recept bez obrázku

    Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

    Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  • Recept bez obrázku

    Šarišská roláda

    Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát. Osolíme, potrieme horčicou, okoreníme a posypeme bylinkami.

  • Recept bez obrázku

    Gazdovský pekáč

    Na pekáč dáme krkovičku, na ňu plátky slaniny a plátky papriky. Podlejeme vodou a do nej rozdrvíme bujón. Prikryjeme alobalom a necháme na rošte asi hodinu, pričom ju pravidelne kontrolujeme a podlievame, aby neprihorela.

  • Recept bez obrázku

    Panenková roláda

    Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Slivková nutela

    Slivky odkôstkujeme a zomelieme, pridáme kryštálový cukor. Varíme a miešame, až kým hmota zhustne.

  • Recept bez obrázku

    Údený pokrm starej mamy

    Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.

  • Recept bez obrázku

    Syrová polievka

    Vodu dáme variť spolu s polievkovým korením, môžeme pridať bujón, karí, čili korenie, cesnak a podobne.

  • Recept bez obrázku

    Mäsová polievka s hubami

    Huby namočíme do vody na 20 minút, potom ich vytlačíme, odstránime nožičky a nakrájame na pásiky spolu s mäsom, tofu a bambusovými výhonkami.

  • Recept bez obrázku

    Sikulská polievka

    Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.

  • Recept bez obrázku

    Mirabelková marmeláda

    Mirabelky sa zle zbavujú kôstok, preto ich dáme celé osušené a umyté do kastróla, popučíme rukou a varíme asi 20 minút. Marmeláda by mala byť zatiaľ tekutá. Cez sito precedíme rozvarené ovocie a odvážime výslednú...

  • Mäsové guľky s kyslou kapustou

    Mäsové guľky s kyslou kapustou

    Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, korenie, soľ, podusíme a necháme vychladnúť.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist