Narodeninová nutelová torta
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
Korpus: | |
300 g |
|
125 g |
|
2 PL (lieskovcový krém) |
|
1-2 PL |
|
Krém: | |
400 g |
|
300 ml |
|
300-350 g |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku. Pridáme roztopené maslo, Nutellu a podľa potreby trochu mlieka. Všetko dôkladne zamiešame a rovnomerne natlačíme na dno formy (priemer 22-24 cm). Dáme do chladu, kým pripravujeme krém.
- 2
Krém: Mascarpone dáme do misky so smotanou, Nutellou a práškovým cukrom. Všetko spolu ručným šľahačom vymixujeme, ku koncu pridáme Smetafix a ešte chvíľku mixujeme. Krém nanesieme na korpus.
- 3
Poleva: V zohriatej smotane rozpustíme čokoládu a nalejeme ju na krém. Tortu necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu