Foto: tinna333
Nasa najoblubenejsia :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
mala plechovka - ja pouzivam pikantne |
|
flasticka |
|
- paradajkova omacka s bazalkou |
|
1 kus menšia |
|
3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Vsetko si pekne nakrajame, cize cibulku na drobno, susene paradajky na pasiky, olivy na kruzky, sampinony na pruzky a cesnak tiez - mozete aj pretlacit ale nam takto viac chuti :)
-
2
Olej z paradajok nevylievame ale zlejeme si cca 5 polievkovych lyzic do panvice - preprazime na tomto oleji cibulku - uz teraz to kraaaasne vonia - pridame sampinony a dusime asi 10 min.
-
3
Potom pridame cesnak, olivy zo susenymi paradajkami a paradajovu omacku. Ja pridavam este aj 3/4 pohara vody - lebo sa mi to zda dost huste a este kym sa dovari tak sa aj tak este cosi vypari. Ja nepridavam uz ani sol ani popor - nam to takto uz akoby dochutene chuti na jednotku - ak mam cerstvu bazalku tak na zaver pouzijem uz len to. Povarime este asi 3 min. a hotovo :)
-
4
Toto je omacka, ktoru pouzivam - urcite zozeniete nieco podobne aj doma v supermarkete :)
Diskusia k receptu