| 
	        
	        
	        Mrkvová polievka
	        Mrkvový krém s bryndzovými haluškami Autor receptu: redakcia   | 
 4porcie
 | 
 15 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
PostupMrkvu a zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky, dáme do vody, pridáme bobkový list, osolíme a uvaríme domäkka. Z uvarenej zeleniny vyberieme bobkový list, rozmixujeme mixérom na hladkú hmotu a pridáme smotanu. Redukujeme podľa potreby tak, aby mala polievka krémovú hustotu.Počas varenia pripravíme bryndzové halušky – všetky suroviny vymiešame v nádobe na vláčne cesto. Lyžičkou vykrajujeme väčšie halušky, ktoré kladieme do vriacej osolenej vody. Varíme približne 5 minút. Polievku rozdelíme do hlbokých tanierov a do každého taniera vložíme 1–2 halušky. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
 |