Mrkvová polievka

Mrkvový krém s bryndzovými haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu a zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky, dáme do vody, pridáme bobkový list, osolíme a uvaríme domäkka. Z uvarenej zeleniny vyberieme bobkový list, rozmixujeme mixérom na hladkú hmotu a pridáme smotanu. Redukujeme podľa potreby tak, aby mala polievka krémovú hustotu.
  2. Počas varenia pripravíme bryndzové halušky – všetky suroviny vymiešame v nádobe na vláčne cesto. Lyžičkou vykrajujeme väčšie halušky, ktoré kladieme do vriacej osolenej vody. Varíme približne 5 minút.
  3. Polievku rozdelíme do hlbokých tanierov a do každého taniera vložíme 1–2 halušky. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.