Mrkvová polievka
Mrkvový krém s bryndzovými haluškami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Mrkvu a zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky, dáme do vody, pridáme bobkový list, osolíme a uvaríme domäkka. Z uvarenej zeleniny vyberieme bobkový list, rozmixujeme mixérom na hladkú hmotu a pridáme smotanu. Redukujeme podľa potreby tak, aby mala polievka krémovú hustotu.
- Počas varenia pripravíme bryndzové halušky – všetky suroviny vymiešame v nádobe na vláčne cesto. Lyžičkou vykrajujeme väčšie halušky, ktoré kladieme do vriacej osolenej vody. Varíme približne 5 minút.
- Polievku rozdelíme do hlbokých tanierov a do každého taniera vložíme 1–2 halušky. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
|