Tekvicový cheesecake
Tekvicový cheesecake

Cheesecake s tekvicovou plnkou

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 9. novembra 2021
Cheesecake s tekvicovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
2 PL
2 PL
1 PL
Plnka:
500 g
500 g
2 ks
200 g
80 g
1 PL
Navrch:
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Korpus: Ovsené vločky rozmixujeme, pridáme med, kokosový olej a vodu. Premiešame a natlačíme do okrúhlej formy (priemer 25 cm). Necháme vychladiť.

  2. 2

    Plnka: Tekvicu očistíme a upečieme domäkka. Necháme vychladnúť a rozmixujeme na pyré. Pridáme vajcia, mascarpone, med, kyslú smotanu a perníkové korenie a zľahka premiešame. Vylejeme na korpus a pečieme 1 hodinu pri teplote 160 stupňov.

  3. 3

    Vychladnutý koláč potrieme kyslou smotanou ochutenou cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia