Tekvicový cheesecake

Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm. Necháme v chladničke stuhnúť.
  2. Plnka: Mrkvu, tekvicu, bataty, zázvor, hnedý cukor, vodu a pomarančový džús dáme do hrnca a varíme všetko 30 – 40 minút, až kým sa tekutina úplne neodparí. Necháme vychladiť.
  3. Vychladenú zmes rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, vajíčko, žĺtky, škoricu, muškátový orech, hladkú múku a znova vymixujeme na hladkú hmotu.
  4. Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus. Pečieme pri 170 °C 40 minút. Dekorujeme kyslou smotanou zmiešanou s medom.