Mrkvovo-cibuľové pečivo fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 3. júna 2017 8:57
Ďalšie recepty »
Mrkvovo-cibuľové pečivo (fotorecept)Foto: mitzy

Musím sa priznať, že som v poslednom čase podľahla čaru doma upečeného pečiva. Keďže rada experimentujem najmä so zeleninou, pustila som sa do ďalšej varianty kysnutého pečiva z bielej múky Babičkina voľba - tentokrát s mrkvou a cibuľou.

10
porcií
90 min
príprava
30 min
na 190 °C

Suroviny

500 g
150-200 g
1/2 stredne veľká
21 g
200 ml teplá
1 ČL
1 ČL
2 PL
Na potretie:
Na vrch:
 najemno posekaná
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mrkvu očistíme, umyjeme a nastrúhame na jemno. Cibuľu nasekáme nadrobno.

  2. 2

    V mise zmiešame múku, soľ, tymián a pridáme rozdrobené droždie. Zalejeme teplou vodou, pridáme olej, nasekanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Vypracujeme ručne kompaktné cesto a necháme hodinu kysnúť prikryté mikrotenovým sáčkom a utierkou na teplom mieste.

    Mrkvovo-cibuľové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine vyberieme cesto na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník, ktorý ručne rozvaľkáme na valec a rozdelíme nožíkom na 10 cca rovnakých častí. Vytvarujeme podlhovasté žemličky, urobíme 4-5 nehlbokých zárezov a necháme podkysnúť 15 minút. Zatiaľ si rozohrejeme rúru na 190 stupňov.

    Mrkvovo-cibuľové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 15tich minútach preložíme pečivo z dosky na olejom vytretý a pomúčený plech. Potrieme ich olejom, posypeme nasekanou cibuľkou, semienkami, trošku osolíme a znovu potrieme olejom. (Cibuľkou nešetríme, urobí na vrchu úžasnú chuť.)

    Mrkvovo-cibuľové pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme 30 minút na 190 stupňov. Pečivo je voňavé, mäkké a chutné.

    Mrkvovo-cibuľové pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hodí sa na raňajky, alebo na desiatu či olovrant napríklad s jednoduchým šalátom z rukoly. Prajem dobrú chuť :)

    Mrkvovo-cibuľové pečivo (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist