Zeleninové karí
Mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi
Autor receptu: ryzasos
Ak ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi jednoducho musíte skúsiť.* Nielenže si ho pripravíte behom chvíle, no dokonalý výsledok s ním
dosiahne aj ten najmenej skúsený kuchár. Odporúčame vyskúšať, mrkva a brokolica sú v tomto indickom podaní neskutočne
chutné. Mňam! A recept je skvelý aj do krabičky.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút.
- Kým sa ryža varí, v hrnci si zmiešame kokosové mlieko s paradajkovým pretlakom, koreninami, soľou a zmes privedieme k varu.
- Potom do hrnca pridáme umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, na tenké pásiky nakrájanú mrkvu, prelisované strúčiky cesnaku a kešu orechy.
- Zeleninu varíme v omáčke za občasného miešania približne 15 minút.
- Potom približne 1/5 zmesi priamo v hrnci rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom, aby sme omáčku zahustili.
- Zeleninovú zmes ešte dobre premiešame a necháme prevrieť.
- Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou a na záver ho odporúčame posypať čerstvým koriandrom.