Zeleninové karí

Mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi

Autor receptu: ryzasos

Ak ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi jednoducho musíte skúsiť.* Nielenže si ho pripravíte behom chvíle, no dokonalý výsledok s ním dosiahne aj ten najmenej skúsený kuchár. Odporúčame vyskúšať, mrkva a brokolica sú v tomto indickom podaní neskutočne chutné. Mňam! A recept je skvelý aj do krabičky.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút.
  2. Kým sa ryža varí, v hrnci si zmiešame kokosové mlieko s paradajkovým pretlakom, koreninami, soľou a zmes privedieme k varu.
  3. Potom do hrnca pridáme umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, na tenké pásiky nakrájanú mrkvu, prelisované strúčiky cesnaku a kešu orechy.
  4. Zeleninu varíme v omáčke za občasného miešania približne 15 minút.
  5. Potom približne 1/5 zmesi priamo v hrnci rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom, aby sme omáčku zahustili.
  6. Zeleninovú zmes ešte dobre premiešame a necháme prevrieť.
  7. Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou a na záver ho odporúčame posypať čerstvým koriandrom.