Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka

Mrkvové minibábovky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 13. marca 2020. Komerčný recept.
Mrkvové minibábovky bez lepku
Foto: novalim

Super šťavnatá, chutná a nadýchaná – presne taká je naša mrkvová bábovka bez lepku. Tento recept si určite zamilujete. A či už si Zobraziť celý popisSuper šťavnatá, chutná a nadýchaná – presne taká je naša mrkvová bábovka bez lepku. Tento recept si určite zamilujete. A či už si ju upečiete ako veľkú bábovku alebo minibábovečky, chutiť vám bude zaručene. Odporúčame vám nevynechať chutnú polevu z čerstvého krémového syra a nešetrite orechmi na posypanie.

25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
100 g
50 g
125 ml
4 ks postrúhaná stredne veľká
2 PL (ideálne grécky)
4 PL mleté
2 ks
2 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1 ČL
1/2 ČL
 štipka
 trocha
Na polevu:
125 g (napr. Philadelphia)
3 PL roztopené
50 ml
3 PL
1 hrsť (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Trstinový, kryštálový a vanilkový cukor, olej, jogurt a vajcia vymiešame v mise do krémova. Pridáme nastrúhanú mrkvu, mleté orechy, štipku soli a zamiešame.

  2. 2

    Na túto zmes preosejeme múku Promix PK špeciál zmiešanú s kypriacim práškom a so sódou bikarbónou a gumenou varechou sypkú zmes vmiešame do mokrých prísad.

  3. 3

    Vylejeme do vymastených a bezlepkovou múkou vysypaných formičiek na minibábovky a pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 25 minút, kým nie sú bábovky prepečené (môžeme odskúšať pomocou špajle).

  4. 4

    Na vlažné bábovečky nanesieme polevu, ktorú si pripravíme rozmiešaním krémového syra s cukrom, maslom a mliekom. Posypeme nasekanými a opraženými vlašskými orechami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia