Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka

Výborná mrkvovo-pomarančová bábovka

3baby - bez fotky3baby, 5. februára 2021
Výborná mrkvovo-pomarančová bábovka
Foto: 3baby

Prinášam vám túto skvelú, chutnú a zároveň zdravú bábovku. Upečená z bežných ingrediencií.

15
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
100 g
2 PL
z 1 pomaranča
z 1/2 pomaranča
3-4  ks (250 g)
1 ks
200 g
5 PL
150 g
100 g
50 g
50 g
1 KL
1/2 KL
1 KL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si dáme vyhriať rúru na 180 °C. Formu na bábovku vytrieme olejom a vysypeme polohrubou múkou.

  2. 2

    Mixérom dôkladne vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli, cukrom a medom. Dostaneme peknú bledožltú penu. Pridáme pomarančovú šťavu, jogurt, olej a opäť dobre premiešame. Teraz príde na rad postrúhaná mrkva, jablko, koreniny a nastrúhaná kôra. Premiešame vareškou. Do zmesi vsypeme všetky múky, vločky, kokos a sódu bikarbónu. Opäť premiešame vareškou, aby sa celá masa dôkladne zmiešala dokopy.

  3. 3

    Opatrne vylejeme do formy a povrch uhladíme. Pečieme prvých 10 min na 180 °C a potom znížime teplotu na 170 °C. Bábovka sa pečie cca 60 minút. Treba odsledovať, skúšať špáradlom. Každý si najlepšie pozná svoju rúru. Upečenú bábovku necháme vo forme aspoň 20 minút vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme.

    Výborná mrkvovo-pomarančová bábovka - obrázok 3
  4. 4

    Prajem dobrú chuť. Pri fotení mi dnes pomáhala táto milá asistentka.

    Výborná mrkvovo-pomarančová bábovka - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Raňajky, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

martamm
Podla piuzitych surovin bude tato babovka vyborna, urcite ju vyskusam 😊
1x haji
3baby
@terinka55 (5.2.2021 16:43)

Je výborná, taká iná ako klasika. Navyše aj zdravá, to sa oplatí :-)
frezia
Vynikajúca bábovka, spravila som podľa tvojho receptu dnešný, valentinsky dezert. Keďže mam len malú srdiečkovu formu, spravila som aj 2 malé okrúhle koláčiky.



1x haji