Výborná mrkvovo-pomarančová bábovka
Foto: 3baby
Prinášam vám túto skvelú, chutnú a zároveň zdravú bábovku. Upečená z bežných ingrediencií.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
z 1 pomaranča |
|
z 1/2 pomaranča |
|
3-4 ks (250 g) |
|
1 ks |
|
200 g |
|
5 PL |
|
150 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Ako prvé si dáme vyhriať rúru na 180 °C. Formu na bábovku vytrieme olejom a vysypeme polohrubou múkou.
- 2
Mixérom dôkladne vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli, cukrom a medom. Dostaneme peknú bledožltú penu. Pridáme pomarančovú šťavu, jogurt, olej a opäť dobre premiešame. Teraz príde na rad postrúhaná mrkva, jablko, koreniny a nastrúhaná kôra. Premiešame vareškou. Do zmesi vsypeme všetky múky, vločky, kokos a sódu bikarbónu. Opäť premiešame vareškou, aby sa celá masa dôkladne zmiešala dokopy.
- 3
Opatrne vylejeme do formy a povrch uhladíme. Pečieme prvých 10 min na 180 °C a potom znížime teplotu na 170 °C. Bábovka sa pečie cca 60 minút. Treba odsledovať, skúšať špáradlom. Každý si najlepšie pozná svoju rúru. Upečenú bábovku necháme vo forme aspoň 20 minút vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme.
- 4
Prajem dobrú chuť. Pri fotení mi dnes pomáhala táto milá asistentka.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite fajnová je.
Dakujem:-)
Je výborná, taká iná ako klasika. Navyše aj zdravá, to sa oplatí :-)