Mrkvová bábovka

Mrkvové minibábovky bez lepku

Autor receptu: novalim

Super šťavnatá, chutná a nadýchaná – presne taká je naša mrkvová bábovka bez lepku. Tento recept si určite zamilujete.* A či už si ju upečiete ako veľkú bábovku alebo minibábovečky, chutiť vám bude zaručene. Odporúčame vám nevynechať chutnú polevu z čerstvého krémového syra a nešetrite orechmi na posypanie.

25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Trstinový, kryštálový a vanilkový cukor, olej, jogurt a vajcia vymiešame v mise do krémova. Pridáme nastrúhanú mrkvu, mleté orechy, štipku soli a zamiešame.
  2. Na túto zmes preosejeme múku Promix PK špeciál zmiešanú s kypriacim práškom a so sódou bikarbónou a gumenou varechou sypkú zmes vmiešame do mokrých prísad.
  3. Vylejeme do vymastených a bezlepkovou múkou vysypaných formičiek na minibábovky a pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 25 minút, kým nie sú bábovky prepečené (môžeme odskúšať pomocou špajle).
  4. Na vlažné bábovečky nanesieme polevu, ktorú si pripravíme rozmiešaním krémového syra s cukrom, maslom a mliekom. Posypeme nasekanými a opraženými vlašskými orechami.