Mrkvová polievka
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou
vôňou.
Postup
- Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
- Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
- Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
- Polievku odstavíme z ohňa a elektrickým mixérom rozmixujeme do zmesi.
- Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.
- Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.