Mrkvová polievka

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  2. Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  3. Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  4. Polievku odstavíme z ohňa a elektrickým mixérom rozmixujeme do zmesi.
  5. Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.
  6. Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.