Foto: momi
Mám veľmi rada chuť koriandru. Kombinácia s mrkvou je výborná. Plánujem uverejniť pár zaujímavých slaných aj sladkých receptov s touto skvelou bylinou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpustenom masle opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme nastrúhanú mrkvu. Chvíľu podusíme. Zalejeme pollitrom vody, pridáme koreniny a necháme variť kým je mrkva makká.
- 2
Pripeavíme si knedličky vymiešaním žĺtka s krupicou, olejom (kto nemá rád, tak nahradí rozpusteným maslom), soľou a najemno nasekanou koriandrovou vňaťou.
- 3
Uvarenú polievku podľa potreby zriedime vodou a dáme do nej zavariť knedličky. Kto má radšej krémový typ polievky, tak pred zavarením knedliičiek rozmixujte ponorným mixérom a prípadne pridajte smotanu na varenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nicmene mam otazku. Nejen tvuj, ale skoro kazdy recept tady na polevku, zacina cibuli. Mne to prijde skoda, ciste mrkvove, celerove, dynove a dalsi polevky nicit cibulí? Dobre to je, ne ze ne, ale zkus to nekdy bez bez ni !