Jemná mrkvová polievka

cesminaz - fotkacesminaz, 7. apríla 2013
Jemná mrkvová polievka
Foto: cesminaz

...polievka ktorú miluje celá naša rodina už roky,a to od najmenšieho až po najväčšieho člena rodinky.Takáto mrkvová polievka tu na vareche ešte nieje.Je velmi Zobraziť celý popis...polievka ktorú miluje celá naša rodina už roky,a to od najmenšieho až po najväčšieho člena rodinky.Takáto mrkvová polievka tu na vareche ešte nieje.Je velmi ľahká na prípravu a veeeelmi chutná ;-) a navyše aj zdravá....moje deti jej nikdy nemajú dosť...

15 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 - 1,5 ks
kúsok na dusenie (alebo olej)
podľa chuti
podľa chuti
4 - 5 strúčiky veľké
2 kocky
podľa potreby
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Cibulu si pokrájame na kocky,očistenú mrkvu pokrájame na tenšie krúžky.Do hrnca si dáme asi štvrťku masla(môžme aj olej) pridáme tam cibulu a mrkvu,posolíme a zakrité dusíme asi 10-15min.To maslo sa nám tak pekne sfarbý do oranžova,a pravdaže aj mrkva nám rýchlejšie zmäkne.

    Jemná mrkvová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Ked sme ju trocha podusili,zalejeme ju asi 2-3 litrami vody,voda nech je asi 3 prsty nad mrkvou.Pridáme bujon a nastrúhaný cesnak.Prikrijeme a varíme do mäkka.

  3. 3

    Ked máme mrkvu mäkkú,ponorným mixérom všetko do hladka rozmixujeme.

    Jemná mrkvová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Polievku by sme nemali mat ani riedku,ani príliž hustú-takú presne...Teraz dáme do nej pepš podla chuti,a aj sol ak ešte treba a chvílku povaríme.Nakoniec vypneme plyn a zamiešame=rozhabarkujeme do nej 2-3 PL kyslejšieho jogurtu.Táto polievka má takú jemnú sladkokyslú chut.

  5. 5

    Ako polievkový doplnok si môžme na troche oleja popiect,na maličké kocky nakrájaný toastový chlebík.Alebo sa dajú aj v obchode kúpit už hotové sušené guličky,alebo kocky.Ale kto nechce,nemusí ich dat,každý podla vlastnej chuti. Prajem dobrú chuť ;-D

    Jemná mrkvová polievka - obrázok 5

Diskusia k receptu

selmia
dnes som varila, výborná, ďakujem za ďalší skvelý recept :)
okorpenda
tato polievka ma velmi prijemne prekvapila...rychla priparava...malo ingrediencii...chuti zaujimavo...dakujem za recept.
cesminaz
@okorpenda tesi ma,ze ti polievka chutila.U nas patri medzi najoblubenejsie polievky :-) Je naozaj jednoducha a velmi chutna.Dakujem za tvoju odozvu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia