zatvoriť
VYTLAČIŤ
Mrkva, šampiňóny v horčičnej omáčke a cestoviny s čiernym korením (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
200 g
múka polohrubá
200 g
múka hrubá
4 ks
vajce
korenie čierne mleté
200 g
šampiňóny
2 - 3 ks
mrkva
3 PL
olej
150 ml
vývar zeleninový
200 ml
smotana na varenie
2 PL
horčica
a korenie podľa chuti
soľ
20 g
maslo
na podsypanie
múka
Postup
Obe druhy múk si zmiešame a pripravíme na kuchynskú podložku.
Do stredu kôpky z múky spravíme väčšiu jamku, do ktorej rozklepneme 4 vajíčka.
Pridáme vrchovatú lyžicu nahrubo mletého alebo nasekaného čierneho korenia.
Suroviny spojíme a miesime, kým sa nespoja. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Pracovnú podložku si poprášime múkou a cesto rozdelíme na menšie časti.
Ja som si pomohla strojčekom. Cesto som postupne "vyvaľkala"
a nechala obschnúť.
Po obschnutí som ich krájala opäť strojčekom. Polovicu cestovín (na fotke) uvaríme v osolenej vode, druhú polovicu som nechala vysušit a odložila.
Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky.
Na oleji opražíme mrkvu, pridáme šampiňóny a spolu opekáme.
Huby a mrkvu podlejeme vývarom a varíme, kým huby nezmäknú a vývar sa nezredukuje.
Na záver pridáme smotanu rozmiešanú s horčicou, necháme prevrieť.
Omáčku odstavíme a pridáme kúsok masla.