Mrkva na ďumbieri s kaparami

Autor receptu: elixir

Podobný recept som našla na stránkach EatSmarter! V chladničke som mala mrkvu a kapary, vedľa sa povaľoval ďumbier (zázvor) a všetko bolo jasné. :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu, cibuľu aj ďumbier ošúpeme. Mrkvu nakrájame do šikma, cibuľu aj ďumbier na drobno. Na panvici v rozpálenom oleji všetku zeleninu spolu oprážame, kým bude cibuľa sklovitá.
  2. Následne zeleninu podlejeme vodou (len tak na dno panvice), dochutíme soľou, pridáme čierne korenie, prikryjeme a 10 minút dusíme na miernom plameni.
  3. Po uplynutí času by v panvici ešte malo byť máličko tekutiny. Vmiešame créme fraiche, med a prehrejeme (nenecháme zovrieť). Pridáme citrónovú šťavu a kapary, vmiešame umytú a pokrájanú petržlenovú vňať.
  4. Na prílohu sme medzitým v osolenej vode uvarili ryžu, pridali sme bielu fazuľu a maslo a dobre zamiešali.
  5. Na taniere dáme ryžu, na ňu dáme mrkvu s omáčkou a posypeme trochou klíčkov.