Mrkva na ďumbieri s kaparami
Autor receptu: elixir
Podobný recept som našla na stránkach EatSmarter! V chladničke som mala mrkvu a kapary, vedľa sa povaľoval ďumbier (zázvor) a všetko bolo jasné. :)
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu, cibuľu aj ďumbier ošúpeme. Mrkvu nakrájame do šikma, cibuľu aj ďumbier na drobno. Na panvici v rozpálenom oleji všetku zeleninu spolu oprážame, kým bude cibuľa sklovitá.
- Následne zeleninu podlejeme vodou (len tak na dno panvice), dochutíme soľou, pridáme čierne korenie, prikryjeme a 10 minút dusíme na miernom plameni.
- Po uplynutí času by v panvici ešte malo byť máličko tekutiny. Vmiešame créme fraiche, med a prehrejeme (nenecháme zovrieť). Pridáme citrónovú šťavu a kapary, vmiešame umytú a pokrájanú petržlenovú vňať.
- Na prílohu sme medzitým v osolenej vode uvarili ryžu, pridali sme bielu fazuľu a maslo a dobre zamiešali.
- Na taniere dáme ryžu, na ňu dáme mrkvu s omáčkou a posypeme trochou klíčkov.