Mramorovaná bábovka s brusnicami a pekanovými orechmi

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 31. marca 2021
Mramorovaná bábovka s brusnicami a pekanovými orechmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
200 g
1 PL
150 ml
150 ml
2 PL
250 g
1 bal
50 g
25 g
Na vymazanie a vysypanie formy:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Formu na bábovku vymažeme maslom a posypeme múkou. Vajcia, práškový cukor a vanilkovú pastu vyšľaháme mixérom do penista. Postupne primiešame olej, kokosové mlieko a vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec prisypeme brusnice a nadrobno posekané orechy.

  2. 2

    Časť cesta vylejeme do bábovkovej formy, asi štvrtinu necháme v miske, primiešame kakao a pridáme do formy k vanilkovému cestu. Pečieme pri teplote 180 °C asi 35 minút.

  3. 3

    Po upečení bábovku vyklopíme z formy a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu