Morčacie stehno špikované sušenými figami a slaninkou

narsila - bez fotkynarsila, 4. marca 2015
Morčacie stehno špikované sušenými figami a slaninkou
Foto: narsila

Môj drahý má rád mäso "nasladko". Nemali sušené slivky a tak vzniklo toto chutné kombo.. :)

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks vykostené
1 PL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Množstvo surovín neuvádzam, každý podľa velkosti mäska a apetítu :) Vykostené stehno som umyla a osušila, malým nožíkom som robila nahusto dierky a plnila som ich vždy polovičkou figy a pásikom slaninky.

  2. 2

    Mäsko som z oboch strán osolila a okorenila. Do janskej misy som kvapla polovicu oleja a šupla polovicu na drobno nasekaného cesnaku. Vložila som stehno, zakvapla zvyšným olejom a posypala zvyšným cesnakom. Pridala som aj posledné figy. Krásny pohľad a veru aj vôňa.. :)

    Morčacie stehno špikované sušenými figami a slaninkou - obrázok 2
  3. 3

    Podliala som asi deckom vody, prikryla a piekla na 200 stupňoch asi hodinu a pol, kým nebolo mäso mäkké a figy skaramelizované. Potom som odokryla a ešte asi pol hoďku pripekala a polievala výpekom. Odporúčam všetky figy na posledných 30 minút práve do toho výpeku z mäsa zhrnúť. Chute sa definitívne spoja a figy nezhoria.

  4. 4

    Podávala som s hnedou ryžou a jednoduchým listovým šalátikom. Úspech som očakávala a samozrejme aj slávila :)

Diskusia k receptu

pacik
Máme radi kombináciu mäsa a sušených sliviek, inšpirovala si ma. Vyskúšam piecť v rímskom hrnci. Ak bude chutiť, vyskúšam aj s figami :-)
katka78
Raz som robila hovädzie na figách so šafranovým kuskusom a bolo to super, tak verím, že vám takto s figami tiež chutilo. 10 rokov som morku nejedla, až pred troma dňami sme mali zmierovacie kolo, dopadlo to dobre, tak ukladám tvoj recept, snáď sa príležitostne podarí vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia