Morčacie stehno
Morčacie stehno

Morčacie stehno na zelenine s brusnicovou omáčkou

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 6. marca 2018
Morčacie stehno na zelenine s brusnicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
145 minút
na 185 °C

Suroviny

4 ks
60 g
400 g
150 g
150 g
2 ks
2 strúčiky
150 g
20 g
200 ml
300 ml
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme základ z koreňovej zeleniny s cibuľou, cesnakom a tymianom, ktorý dobre na oleji opražíme, podlejeme vínom a po chvíli, keď sa víno zredukuje, podlejeme vývarom.

  2. 2

    Do pripraveného základu vložíme stehno, oslíme, okoreníme a dáme pomaly piecť v rúre zohriatej na 185 °C 120 minút. Upečené stehno vyberieme, potrieme maslom a necháme dopiecť 25 minút.

  3. 3

    Z výpeku pripravíme šťavu, do ktorej pridáme brusnice a smotanu, napokon všetko rozmixujeme. Podávame s opečenou karotkou a baby špenátom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: