Morčacie stehno na zelenine s brusnicovou omáčkou

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 6. marca 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Morčacie stehno na zelenine s brusnicovou omáčkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
145 min
na 185 °C

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr pripravíme základ z koreňovej zeleniny s cibuľou, cesnakom a tymianom, ktorý dobre na oleji opražíme, podlejeme vínom a po chvíli, keď sa víno zredukuje, podlejeme vývarom.

  2. 2

    Do pripraveného základu vložíme stehno, oslíme, okoreníme a dáme pomaly piecť v rúre zohriatej na 185 °C 120 minút. Upečené stehno vyberieme, potrieme maslom a necháme dopiecť 25 minút.

  3. 3

    Z výpeku pripravíme šťavu, do ktorej pridáme brusnice a smotanu, napokon všetko rozmixujeme. Podávame s opečenou karotkou a baby špenátom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist