Pečené morčacie stehná
Pečené morčacie stehná

Morčacie stehná so slaninkou a s restovanými zemiakmi

Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 20. apríla 2020
Morčacie stehná so slaninkou a s restovanými zemiakmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

4 ks
150 g
8 strúčikov
1 kg
300 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehná umyjeme, osolíme, okoreníme, potrieme nastrúhaným cesnakom a dáme do pekáča. Navrch dáme na plátky nakrájanú slaninu, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C na 1 hodinu. Potom pečieme bez alobalu 30 minút na 220 °C. Počas pečenia mäso prelievame vlastnou šťavou.

  2. 2

    Restované zemiaky: Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladíme, očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Na oleji orestujeme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a pridáme zemiaky. Okoreníme a osolíme podľa chuti.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

radost
..môže byť..vedelo by hubu potešiť..
:-)